Neimarstvo by Amfilohije

Mitropolija crnogorsko-primorska započela je novi poslovni poduhvat – pored vođenja neoporezivog biznisa preko hotela “Podostrog” i raznih drugih ugostiteljskih objekata, uskoro kreće u gradnju stambeno-poslovne zgrade, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Podgorici.

Kako pišu “Viijesti”, ta vjerska organizacija, luksiznu petospratnicu, vrijednu oko sedam miliona eura, sa 51 stanom, dva nivoa podzemnih garaža i prizemljem predviđenim za poslovne prostore, ukupne površine od oko 10.000 kvadrata, gradiće nadomak crkve Sv. Đorđa, na mjestu nekadašnjih crkvenih baraka koje su prošle godine izgorjele u požaru.

Ukupna građevinska površina nadzemnih etaža iznosiće 7.546 kvadrata, a podzemnih 2.375. Skupština Glavnog grada, u aprilu 2008. godine, izmijenila je Detaljni urbanistički plan i na toj parceli dozvolila da se izgradi objekat, maksimalno površine od 7.602 kvadrata.

Ministarstvo razvoja i turizma, na čijem čelu je Predrag Sekulić, prije mjesec dana zaključilo je da je SPC ispunila sve zakonske uslove, na osnovu čega su izdali dozvolu za gradnju “kolektivnog stambenog centra, sa djelatnostima”.

Sekulić je prvo negirao da je on potpisao dozvolu kojom se Mitropoliji dozvoljava gradnja zgrade vrijedne sedam miliona eura, tvrdeći da je to učinio bivši ministar Branimir Gvozdenović. Nakon konstatacije da je njegov potpis na dokumentu, kazao je “da se sve dozvole izdaju kada su u skladu sa DUP-om”.

“Ukoliko se dokaže da dozvola nije data po zakonu, to može da se poništi”, kazao je Sekulić za “Vijesti”.

Izvor: E-Novine


This entry was posted in Popis2011. Bookmark the permalink.

One Response to Neimarstvo by Amfilohije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.