Vernici i sveštenici se potukli oko pečenja

Opšta tuča izbila je u utorak uveče u Tolisi kod Modriče zbog rasprave oko toga da li je meso dovoljno pečeno, a u incidentu je učestvovalo barem 40 sveštenika i vernika, saznaje ’Blic’.

Po svedočenju prisutnih meštana, do svađe je došlo zbog pečene prasetine, za punom trpezom u crkvenoj porti.

Tuči je prethodila svađa, a 32-godišnji sveštenik iz Porebrica, Nikola Lukić, izašao je iz okršaja sa nekoliko modrica po telu i sa gipsom na nozi.

Policija je saopštila da je meštanin Đuro Ristić (26) šakom nekoliko puta udario sveštenika Lukića i da je sveštenik prilikom pada u tuči zadobio telesne povrede. Njemu je ukazana pomoć u Domu zdravlja Modriča, napadač je priveden u policiju i nakon saslušanja pušten.

Kako saznaje ’Blic’, kruži nekoliko verzija o tome kako je Lukić zadobio povrede, ali najpopularnija je ona da je Ristić, koji je na slavlju posvećivanja zvona bio domaćin zadužen za pripremu hrane i pića, istukao sveštenika zbog mesa.

‘Pop Nikola žalio se da meso nije dobro pečeno, pa je izbila opšta svađa. Đoko je ustao od stola i nekoliko puta dobro udario popa Nikolu’ ispričao je jedan od prisutnih vernika za ’Blic’ i dodao da možda ‘nije trebalo da bije sveštenika’, ali da narod više ne može da trpi provokacije sveštenih lica.

‘Njima nije stalo do naroda, uzimaju pare od seče šume, voze skupa kola, a onda, kad mi nešto priredimo Bogu u slavu, nalaze mane i provociraju nas’ dodao je sagovornik ’Blica’ iz Tolise.

Izvor: SrbijaNet


This entry was posted in Popis2011. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.